Bob Geldof

Bob Geldof

Robert Frederick Geldof (født 5. oktober 1951), bedre kendt som Bob Geldof, er en irsk sanger, Singer-songwriter, skuespiller og politisk aktivist. I sin første fase af karrieren var han frontfigur i rock-bandet Boomtown Rats. Et band som var banebrydende og havde sit største hit med sangen I Don't Like Mondays, som tager udgangspunkt i historien om Brenda Ann Spencer. I 1982 spillede han hovedrollen i Pink Floyds film The Wall. Han er mest kendt for at igangsætte Live Aid og Live 8. Sammen med Bono har han flere gange vært foreslået til Nobels Fredspris.

I 1984 skrev han sammen med Midge Ure hittet "Do They Know It's Christmas?" som blev kendt gennem Band Aid og den senere koncert Live Aid som begge havde til hensigt at indsamle penge og give international opmærksomhed på sultkatastrofen i Etiopia. Geldof stod for teksten, mens Ure skrev musikken og stod for korarrangementerne til sangen.

Geldof blev i 1986 udnævnt til Honorary Knight Commander af Order of the British Empire. Fordi Geldof er irsk statsborger medfører udnævnelsen ikke adelskab og han har heller ikke ret til at føre titlen Sir foran sit navn.

Bob Geldof var gift med Paula Yates og havde tre døtre med hende: Fifi Trixibelle, Peeches og Pixie. Paula Yates forlod Geldof i 1994 og fik datteren Tiger Lilly i 1996. Da både moren og faren døde, adopterede Geldof hende.

(Ifølge Wikipedia.Automatisk billede. Køn: Mand)

Actor:

  • Pink Floyd The Wall
    1982, Biografpremiere Danmark: uspecificeret

Kolleger skydning:

Bob Hoskins Christine Hargreaves James Laurenson Eleanor David Kevin McKeon Alan Parker Roger Waters

Skriv Bob Geldof

Ark: Bob Geldof Film på Kiao: 1

biograf.kiao.net Alle film på video