Richard Harris

Richard St John Harris (1. oktober 1930 – 25. oktober 2002) var en irsk skuespiller, sanger, instruktør og forfatter. Han medvirkede i en lang række film fra slutningen af 1950'erne og frem til sin død i 2002. Blandt hans mere kendte roller er rollen som Kong Arthur i filmen Camelot fra 1967 og som professor Albus Dumbledore i Harry Potter og hemmelighedernes kammer og Harry Potter og de vises sten. Han har endvidere spillet hovedrollen som John Morgan i Manden de kaldte Hest og de senere film i denne serie og som English Bob i De nådesløse. Han blev castet til vidt forskellige roller, for eksempel Sulla i Julius Cæsar, Dr. Andreas Tork i Frøken Smillas fornemmelse for sne og ikke mindst Marcus Aurelius i storfilmen Gladiator.

I 1970'erne havde han helterollen i thrillerne "Møde i rum Sø" (originaltitel "Golden Rendevous") og "Cassandra-broen" (originaltitel "The Cassandra Crossing") samt en af de større roller i de vilde gæs. Han havde i 1961 en mindre rolle i Navarones Kanoner, der, ligesom førnævnte "Møde i rum sø", var baseret på en roman af Alistair MacLean.

I 1968 havde han et hit med melodien "MacArthur Park".

Han opnåede at blive nomineret til to Oscars for bedste mandlige hovedrolle for sine roller i This Sporting Life (1963) og Manden fra Amerika (1990).

(Ifølge Wikipedia.)

Actor:

  • Harry Potter and the Sorcerer's Stone
    2001, Biografpremiere Danmark: uspecificeret

Kolleger skydning:

Warner Bros. Steve Kloves J.K. Rowling Heyday Films Chris Columbus Maggie Smith Robbie Coltrane Saunders Triplets

Skriv Richard Harris

Ark: Richard Harris Film på Kiao: 1

biograf.kiao.net Alle film på video