Roger Ebert

Roger Ebert (18. juni 1942 - 4. april 2013) var en berømt amerikansk forfatter og filmanmelder.

Han er blandt kendt for TV-showet Roger and Ebert, en filmanmeldelsesserie, med Gene Siskel. Gene og Roger var meget begejstret for film, og de er især kendt i hele verden for deres lange samtale og ophedede diskussioner om den film de anmelder, og er ofte blevet tænkt en af verdens bedste duoer, en af de bedste filmanmeldeler duoer.

Mange folk har værdsat deres meninger, og mange folk har udtalt at der er ingen der slår dem, hvad angår filmkriticisme. Showet har kørt siden 70, og sluttede efter Gene's død, efter at fik diagnostisteret kræft, og døde i 1999.

Efter Siskels død forsatte Ebert med en anden kritiker, Roeper. De havde begge to et godt samarbejde, men det blev altid Siskel og Ebert, der som det første på showet, vil bliver husket af mange som det bedste filmanmeldelerpar, af mange mennesker, nu og i fremtiden.

Rober selv fik konstateret strubekraft, og efter en operation kunne han ikke længere tale, og han havde et udtryk, der ligner et permanent smil. Han forsatte dog, på trods af at han ikke længere kunne tale, med at anmelde film, på sin hjemmeside RogerEbet.com, indtil hans død.

Efter at have annonceret, at han ville bruge resten af sit liv på at anmelde film han kunne lide, sov Roger Ebert ind den 13 April 2013. Han var en meget succesfuld og anderkendt filmkritiker, og ofte vil film, der er blevet anmeldt af ham, have skrevet noget, ofte konklusioner, eller two thumps up.

Selve tomlen, både op og ned, var noget både Siskel og Ebert, havde opfundet, og har inspireret mange moderne funktioner blandt andet på Facebook, Youtube og Twitter.

Ebert har set omkring 10.000 film, og anmeldt de fleste., vundet Pulitzerprisen og fået en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Ebert betragtes af mange som verden største filmanmelder.

  1. ↑ Verdens største anmelder har set sin sidste film | Kultur | DR

(Ifølge Wikipedia. Køn: Mand)

Actor:

  • Life Itself
    2014, Biografpremiere Danmark: uspecificeret

Kolleger skydning:

Martin Scorsese Werner Herzog Film Rites Steve James Kartemquin Films Gene Siskel Chaz Ebert CNN Films

Skriv Roger Ebert

Ark: Roger Ebert Film på Kiao: 1

Ingen kommentarer om Roger Ebert


biograf.kiao.net Alle film på video