Charles Dickens

Charles Dickens

Charles John Huffam Dickens (7. februar 1812 – 9. juni 1870) var en engelsk, victoriansk forfatter, født i Landport i nærheden af Portsmouth. I 1814 flyttede familien til London og senere til Chatham. Han fik ikke megen formel skolegang, men lærte meget på Londons gader. De gader, som kom til at spille så stor en rolle i hans senere romaner. Dickens besluttede, at han ville være journalist, og som 22-årig fik han ansættelse på en londonavis.

I 1836 giftede han sig med Catherine Hogart. De fik 10 børn, men blev skilt i 1858. Dickens skrev mange skitser og noveller i forskellige magasiner og aviser. Med udgivelsen af Pickwick Klubben i 1836 begyndte en utrolig karriere, da det viste sig, at Dickens appellerede til mennesker i alle aldersklasser. I hastigt tempo skrev han adskillige succesfulde romaner som Oliver Twist (1837), Nicholas Nickleby (1839), The Old Curiosity Shop (1841) og Et juleeventyr (1843).

Dickens tilbragte en del af sit liv i udlandet, hvor han skrev romaner som David Copperfield (1850), To byer (1859) og Store forventninger (1861). Han brugte sin store popularitet til at angribe domstolene og kostskolerne, som især sigtede på at gavne den velhavende klasse. Han døde i 1870 i London.

(Ifølge Wikipedia.Automatisk billede. Køn: Mand)

Manuskriptforfatter:

  • A Christmas Carol
    2009, Biografpremiere Danmark: uspecificeret

Kolleger skydning:

Jim Carrey Colin Firth Gary Oldman Walt Disney Pictures Robin Wright Penn Michael J. Fox Cary Elwes Bob Hoskins Robert Zemeckis Robert Zemeckis ImageMovers Charles Dickens (novel) Robert Zemeckis (screenplay)

Ark: Charles Dickens Film på Kiao: 1

biograf.kiao.net Alle film på video