Ice-T

Ice-T

Tracy Marrow, bedst kendt som Ice-T (født den 16. februar 1958 i Newark, New Jersey i USA) er en amerikansk rapper, musiker, forfatter og skuespiller. Han var sammen med Ice Cube ,Paris og NWA en af de første i genren gangstarap, en undergenre af hip hop, der udmærkede sig ved aggressive sangtekster og en temmelig militante og anti-autoritære holdninger. Hans tekster indeholder en blanding af politiske kommentarer i stil med Public Enemy, men også af lyst, begær hos NWA.

Han voksede op først i Newark og Summit i New Jersey som barn, før han flyttede til Los Angeles, hvor hans hjem blev et distrikt i South Central.

Kunstnernavnet "Ice-T tog Morrow efter ophavsmandens Iceberg Slim.

Han begyndte sin karriere som rapper i 1980'erne og blev underskrevet af Sire Records i 1987, da han udgav sit debutalbum Rhyme Pays. Det næste år, grundlagde han pladeselskabet Rhyme Syndicate og udgav albummet, Power.

Han blev frontmann i rap metal bandet Body Count i 1991, der kombinerede heavy metal med gangsterrap. Med gruppen udgav han 1992 albummet OG: Original Gangster. Der opstod uenighed på Ice-T's sang "Cop Killer", der blev opfattet som hæderlig at dræbe politifolk. På grund af dette, forlod han Warner Bros Records i 1993 og udgav sit album Home Invasion gennem Priority Records i stedet. Body Count's næste album blev udgivet i 1994, og Ice-T udgav to albums i slutningen af 1990'erne.

Som skuespiller, begyndte Ice-T at medvirke i mindre roller i to film i midten af 1980'erne. I 1991 begyndte Ice-T formelt på sin skuespillerkarriere i filmen New Jack City. Ice-T har også medvirket i film som Who's the Man? (1993), CB4 (1993), Tank Girl (1995), og Johnny Mnemonic (1995). Han har spillet detektiven Odafin "Fin" Tutuola i NBC politietdramaet Law & Order: Special Victims Unit siden 1999. I 2006 udgav Ice-T hans første album i syv år, Gangsta Rap.

Han var tidligere i et forhold med Darlene Ortiz, der var på forsiderne af hans album Rhyme Pays og hans album Power. Parret fik sammen en søn i 1992. I begyndelsen af 2005, blev Ice-T gift med badedragtmodellen Nicole "Coco Marie" Austin.

Ice-T

Ice-T lagde stemme til MaDD Dogg i videospillet Grand Theft Auto: San Andreas samt Agent Cain i Sanity: Aiken's Artifact. Man kan også spille ham i videospillet Def Jam: Fight for NY, og i UFC: Tapout kampspillet. Ice-T har en gæsteoptræden i komedie tv-serien Chappelle's Show som sig selv, hvor han uddeler prisen "Player Hater of the Year."

(Ifølge Wikipedia.Automatisk billede. Køn: Mand)

Direktør:


    Kolleger skydning:

    Bun B B-Real Afrika Bambaataa Busy Bee Joe Budden Grandmaster Caz

    Skriv Ice-T

    Ark: Ice-T Film på Kiao: 1

    biograf.kiao.net Alle film på video