Eric Clapton

Eric Clapton

Eric "Slowhand" Clapton (født Eric Patrick Clapton den 30. marts 1945) er en britisk guitarist. Ifølge bladet Rolling Stone er B. B. King den eneste anden nulevende guitarist på Claptons niveau.

Clapton har tydelige rødder i bluesmusikken. Sammen med bl.a. B.B. King er han nok en af de personer, der har betydet mest for udbredelsen af blues verden over. Han udtalte engang, at hans opvækst som faderløs nok har disponeret ham til at tage blues-genren op i første omgang; "man skal have oplevet en form for emotionelt traume for at spille blues" skal han på et tidspunkt have sagt.

Clapton har i et interview indrømmet at han nok ikke spiller så godt i dag som han gjorde i sin ungdom. Han udtaler i omtalte interview; "jeg så en gammel video med mig selv på Youtube, mange af de ting jeg gjorde dengang kan jeg ikke længere eller forsøger ikke på at gøre".

Clapton opnåede i slutningen af 1960'erne berømmelse som medlem af The Yardbirds, John Mayall & the Bluesbreakers, Cream, Blind Faith, Delaney & Bonnie & Friends og Derek and the Dominoes. Han har siden 1974 udelukkende optrådt som solist.

Eric Clapton har lavet sin egen musik. Bl.a. er superhittene "Layla" og "Sunshine of Your Love" (sammen med Cream) fra hans hånd, men han har også lavet kopiversioner af andre populære numre som fx Bob Marleys "I Shot the Sheriff" og J. J. Cales "After Midnight" og "Cocaine". Han har endvidere spillet en lang række blues standards.

(Ifølge Wikipedia.Automatisk billede. Køn: Mand)

Actor:

  • BB King: The Life of Riley
    2012, Biografpremiere Danmark: uspecificeret
  • Beware of Mr. Baker
    2012, Biografpremiere Danmark: uspecificeret
  • George Harrison: Living in the Material World (George Harrison: Living In The Material World)
    0, , Biografpremiere Danmark: 24 oktober 2011

Kolleger skydning:

Martin Scorsese Terry Gilliam Paul McCartney Ringo Starr George Harrison Eric Idle Insurgent Media Ginger Baker Femi Kuti Jack Bruce Jay Bulger Jay Bulger B.B. King Bruce Willis Carlos Santana Jon Brewer Emperor Media

Skriv Eric Clapton

Ark: Eric Clapton Film på Kiao: 3

biograf.kiao.net Alle film på video