Hergé

Hergé

Georges Prosper Rémi, kendt som Hergé (22. maj 1907, Etterbeek ved Bruxelles – 3. marts 1983 i Bruxelles) var en belgisk tegneserieforfatter og -tegner, bedst kendt for Tintin-serien på i alt 24 album (det sidste ufærdigt), som han tegnede fra 1929 til sin død i 1983. Han betegnes som den førende inden for tegnestilen "den rene linje" (ligne claire) og påvirkede den europæiske tegneseriekultur som få andre. Georges Rémis initialer, vendt om til "R.G." og udtalt på fransk, blev til kunstnernavnet Hergé.

Bemærkelsesværdige kvaliteter ved tegneserierne om Tintin, er deres livsfulde humanisme, detaljerigdom og realistiske tegninger, der kom af Hergés omhyggelige baggrundsstudier. Baggrundsstudierne førte også til at han gentegnede nogle albummer flere år senere. Hergé tog selv på dele af de rejser, som han beskrev, og samlede billeder og indtryk, som han anvendte i historierne. Mange af Tintin-seriens genstande, landskaber og gadebilleder fandtes i virkeligheden eller var baseret på virkeligheden. Voksne læsere nyder de mange satiriske referencer til historie og politik fra første halvdel af 1900-tallet. Albummet Den blå lotus var inspireret af Mukden-hændelsen, der førte til den første kinesisk-japanske krig i 1934. Albummet Ottokars scepter kan læses på baggrund af Adolf Hitlers "Anschluss" (Tysklands annektering af Østrig i 1938), mens hans senere albummer som Tournesol-mysteriet kan læses som en allegori på den kolde krig. Hergé er blevet en af verdens mest berømte belgiere, og Tintin-serien har fortsat international succes.

Ud over Tintin, skrev og tegnede Hergé også serier som Mads', Mettes og Sjokos oplevelser, Lars og Lue og Popol og Virginie.

(Ifølge Wikipedia.Automatisk billede. Køn: Kvinde)

Manuskriptforfatter:

  • The Adventures Of Tintin
    2011, Biografpremiere Danmark: uspecificeret

Kolleger skydning:

Simon Pegg Toby Jones Gad Elmaleh WingNut Films Steven Spielberg Daniel Craig Andy Serkis Edgar Wright Amblin Entertainment Nick Frost Joe Cornish Jamie Bell Steven Moffat Kennedy Marshall Company

Ark: Hergé Film på Kiao: 1

biograf.kiao.net Alle film på video