Frank Hvam

Frank Hvam Nielsen (født 12. september 1970, i Ørum Sønderlyng) er en dansk stand-up-komiker, manuskriptforfatter og skuespiller.

Frank Hvam gik på Landbohøjskolen i København, hvor hans mål var at blive dyrlæge. På Landbohøjskolen mødte han komikeren Jan Gintberg. Efter 3 ½ år besluttede han at forlade studierne for at blive komiker.

Han debuterede i 1995 som stand-up-komiker på Café Din's i København, og samme år opnåede han også at blive skribent på Mette Lisbys show Ugen der gak (TV 2). I foråret 1999 var Frank Hvam vært på Alt Under Kontrol, en række hjemmevideoprogrammer på TV 3 skrevet sammen med Mikael Wulff. Samme forår blev han indbudt af Casper Christensen og Lasse Rimmer til at medvirke i DR2's Casper og Mandrilaftalen. På grund af sit arbejde for TV3 var Frank Hvam ikke i stand til at medvirke i de første seks programmer, hvorfor Lars Hjortshøj blev en del af holdet, først som en midlertidig løsning, men siden som permanent medlem af programmet.

I efterået 1999 påbegyndte de fire komikere bag Casper og Mandrilaftalen i samarbejde med manuskriptforfatter Lars Kjeldgaard arbejdet med en komedieserie. Det førte til sit-com serien Langt fra Las Vegas, som Casper Christensen og Frank Hvam blev hovedkræfterne bag fra 2000 til 2003, omend Lars Hjortshøj medvirkede i en større, gennemgående rolle i serien, og Lasse Rimmer ved siden af sit arbejde som quizvært på Jeopardy! for TV 2 skrev en lille håndfuld afsnit.

Efter dette lavede han igen med Casper en dansk udgave af BBC-serien Shooting Stars i 2004, som de kørte i to sæsoner. Hvam har senest medvirket i komedieserien Klovn (2005–2009), som han også har skrevet flere afsnit af. Sammen med sine efterhånden trofaste makkere Casper Christensen, Lars Hjortshøj, Lasse Rimmer og Jan Gintberg deltog han i en satirisk dækning af Prins Christians dåb, ligesom de gjorde det ved barnets forældre, Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederiks bryllup.

Fra april 2009 til starten af 2010 turnerede Hvam med sit første one-man show Live 09. Den 25. oktober 2010 udkom showet, der er optaget på teateret Bremen i København, på DVD.

(Ifølge Wikipedia.)

Actor:

  • Klovn Forever
    2015, Danmark, Biografpremiere Danmark: 24 september 2015
  • Talenttyven
    2012, Danmark, Biografpremiere Danmark: 11 oktober 2012
  • Klovn: The Movie
    2011, Danmark, Biografpremiere Danmark: 16 december 2010

Manuskriptforfatter:


Kolleger skydning:

Lars Hjortshøj Michael Carøe Sidse Babett Knudsen Anders Morgenthaler Zentropa Mia Lyhne Casper Christensen Casper Christensen Iben Hjejle Mikkel Nørgaard Nimbus Film Productions Nicolas Bro Birthe Neumann Mille Lehfeldt Søren Malling Jonatan Spang Jonatan Spang Mette Heeno Casper Crump Casper Christensen Casper Christensen Mikkel Nørgaard Det Danske Filminstitut TV2 Danmark Ole Dupont JR Reed Nutmeg Movies

Skriv Frank Hvam

Ark: Frank Hvam Film på Kiao: 6

Film af Frank Hvam est sete
Klovn: The Movie
KLOVN THE MOVIE – Pinligt som aldrig før! "De har fået dig til at græmme dig. De har spoleret dine hyggeligste stunder. De har trukket dig igennem de værste pinsler. De har givet dig nogen af de grimmeste øjeblikke i dit liv. Og nu vil de gøre alting godt igen. De har samlet det bedste hold for at ...
Genre: Komedie Skuespillere: Mia Lyhne, Casper Christensen Output: 16 december 2010
Klovn: The Movie
Genre: Komedie Skuespillere: Mia Lyhne, Casper Christensen Output: 16 december 2010
Talenttyven
Genre: Komedie Skuespillere: Nicolas Bro, Birthe Neumann Output: 11 oktober 2012

biograf.kiao.net Alle film på video