Mia Lyhne

Mia Lyhne (født 6. juli 1971) er en dansk autodidakt skuespiller.

Lyhne er som skuespiller autodidakt efter flere forgæves forsøg på at blive optaget på Statens Teaterskole. Hun har en baggrund i teater- og sanggruppen på Vesterbro Ungdomsgård. Siden 1996 tilknyttet Teater Grob, hvor hun har medvirket i flere forestillinger. På Bellevue Teatret har Mia Lyhne 1995-2000 kunnet ses som Kamomilla i Folk og røvere i Kardemomme by. Har desuden arbejdet med radio, bl.a. som studievært i Børneradio og for Radioteatret. Hun spiller rollen som Mia i TV2 zulus "Klovn". Har også optrådt i "Krøniken". Hun blev for alvor landskendt i TV2-programmet Vild med dans, hvor hun vandt finalen med sin partner Thomas Evers Poulsen den 4. juni 2005.

En musikgruppe ved navn M.I.A. Lyhne udgav i 2006 et nummer kaldet "Mia Lyhne", som var en form for hyldest til Mia Lyhne. Nummeret blev fremført live ved Zulu Awards 2007. Da der blev udskrevet folketingsvalg i 2007 meldte hun sig ind i Socialistisk Folkeparti og hun var med til Villy Søvndals tale på valgaftenen.

I 2002 modtog hun en talentpris ved Årets Reumert for sin præstation i Udvidelsen af kampzonen på Det Kongelige Teater.

(Ifølge Wikipedia.)

Actor:


Kolleger skydning:

Peter Gantzler Bodil Jørgensen Kurt Ravn Henrik Prip Mille Lehfeldt Sebastian Jessen Mikkel Munch-Fals Mikkel Munch-Fals Zentropa Productions Zentropa Casper Christensen Casper Christensen Frank Hvam Frank Hvam Iben Hjejle Mikkel Nørgaard

Skriv Mia Lyhne

Ark: Mia Lyhne Film på Kiao: 2

biograf.kiao.net Alle film på video