Det store stilehæfte - Krigsdagbogen

Original titel: A nagy füzet (2013)
Biografpremiere Danmark: 16 april 2014
IMDb evaluering: 7,4 /10

Officielle oversigt

Hen imod slutningen af 2.verdenskrig er befolkningen i mange større byer tvunget i knæ af de jævnlige luftbombardementer og manglen på mad, hvilket betyder, at folk dør af sult i hobetal. I desperation efterlader en ung mor sine to 13-årige tvillingedrenge hos bedstemoderen, der bor alene ude på landet. Faderen kæmper ved fronten og ingen ved, om han er død eller levende.
Bedstemoderen er ikke et rart bekendtskab: Hun er både alkoholiseret, ondskabsfuld og hadefuld. I landsbyen kaldes hun for "Heksen", fordi hun angiveligt har forgiftet sin mand for år tilbage.
I de nye uvante omgivelser er tvillingerne tvunget til at finde en måde, hvorpå de kan overleve og de indser, at den eneste måde hvorpå de kan håndtere de voksnes absurde og inhumane verdensorden, er ved at afstå fra enhver form for medfølelse og barmhjertighed og agere fuldstændig følelseskoldt og afstumpet overfor omverden. De lærer at ignorere følelsen af smerte og sult og opbygger dagligt deres panserforsvar ved at lægge nøje mærke alle de små detaljer, ligesom de læser Bibelen, studerer sprog og fysisk afstraffer hinanden. De to drenge er som én: De tænker ens og de agerer ens.
Samtidig fører de en krigsdagbog over alt det, de oplever: Det store stilehæfte. Når de nedfælder begivenhederne overholder de deres agenda: Prosaen skal være helt fri for følelser; den skal være nøjagtig og objektiv.

"Det store stilehæfte: Krigsdagbogen" er filmatiseringen af den verdenskendte ungarsk fødte schweiziske forfatter Agota Kristofs (1935-2011) første tredjedel af romantrilogien "Le Grand Cahier" (Det store stilehæfte), som udkom på fransk i 1986 og som blev efterfulgt af "Beviset" og "Den tredje løgn". Romantrilogien, der blev en øjeblikkelig kæmpesucces, handler om de to drenge Lucas og Claus (deres navne anagram er ikke en tilfældighed) og er oversat til mere end tredive sprog. "Det store stilehæfte" modtog den fornemme franske litteraturpris "Livre European", ligesom den i 2001 i Schweiz modtog Gottfried Keller Prisen og den østrigske State Prize for European Litterature i 2008.

Filmen er et postmoderne antikrigsdrama: En lignelse over hvad krig gør ved børn og den beskriver intenst og ubønhørligt den elendighed, som hele befolkninger i Østeuropa måtte lide under.

Fotograferingen er lagt i hænderne på Christian Berger, som var Oscar- og European Film Award nomineret for sine billeder til Michael Hanekes "Det hvide bånd", ligesom han også har fotograferet samme instruktørs tidligere film "Skjult" og "Pianisten" o.a.

I en birolle som officer ses Ulrich Thomsen og Ulrich Matthes fra "Der Untergang" som faderen, mens brødrene spilles af Andreás og László Gýemánt. Bedstemoderen spilles af Piroska Molnár, som blandt mange andre roller også medvirkede i "De skæbneløse" fra 2005.

Billeder

Extrait A nagy füzet
Video A nagy füzet
Image A nagy füzet
Poster_dk A nagy füzet

Preview A nagy füzet

Videoer

På grund af lukningen af vores leverandør af video, Preview Networks, webstedet vil ikke blive opdateret, og videoerne er ikke længere tilgængelig. :-( Kiao beklager denne dom uden advarsel fratage indhold site. Søg video også med DuckDuckGo?

Folk

Actors:

András Gyémánt

András Réthelyi

Piroska Molnár

Gyöngyvér Bognár

László Gyémánt

Direktør: János Szász
Manuskriptforfatter: János Szász

Land: Frankrig, Tyskland, Ungarn
Distributør: Miracle Film Distribution
Trailer tilføjet den: 7 marts 2014

Varighed: 1h49 (109 minutter)

Genre: Drama Krigsfilm Søgeord: Det store stilehaefte krigsdagbogen Besøg: 185

Hele denne film

Åbne breve til berømtheder
Skriv et åbent brev til din yndlings kendis, skuespiller, skuespillerinde eller filmskaber.
 
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen hele om eBay
Plakater, original musik af filmen og derivater Det store stilehæfte - Krigsdagbogen,
eBay

Den samme uge

I biograferne den uge 16 april 2014
The Lady in the Van
Den dobbelte-Oscarvinder Dame Maggie Smith – bl.a. kendt fra ”Downtown Abbey’s” - er snart aktuel i drama-komedien ”The Lady in the Van”. Filmen er baseret på forfatteren Alan Bennetts egen historie om mødet med den ældre kvinde Miss Shepherd, der ”midlertidigt” parkerede sin varevogn i Bennetts indkørs...
Genre: Drama Skuespillere: James Corden, Dominic Cooper Output: 16 april 2014
Fjerkongens Rige
Genre: Animation Original titel: Beyond Beyond Skuespillere: Sissela Kyle, Leif Andrée Output: 10 april 2014
Detektiverne
Genre: Familiefilm Skuespillere: Jens Andersen, Timm Vladimir Output: 10 april 2014

På andre websteder
Miracle Film Distribution : Forside
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen: PREMIERE 16.APRIL 2014. Oscar-bidrag 2014 for Bedste Ikke-Amerikanske Film. En film af Janos Szasz fotograferet af Christian ... Dato: 8 marts 2014 11:55 Kilde: www.miraclefilm.dk
Film - DailyFix.dk - Din daglig dosis nyheder
Det store stilehæfte - krigsdagbogen: Kino.dk: 15:48 The Reunion: Kino.dk: 15:41 Særvisning - Swedish House Mafia: Kino.dk: 15:19 Trolls: Kino.dk: 14:48 Tarzan ... Dato: 8 marts 2014 11:55 Kilde: dailyfix.dk
- DailyFix.dk - Din daglig dosis nyheder
Det store stilehæfte - krigsdagbogen. Film - 2 timer siden på Kino.dk. The Selfish Giant. Film - 3 timer siden på Kino.dk. LIVE Curling. Sport ... Dato: 8 marts 2014 11:55 Kilde: dailyfix.dk

biograf.kiao.net Alle film på video